понеділок, 12 січня 2015 р.

Екскурсія в Межигір'я

Нарешті нам передано фотознімки з ексурсії нашого 5-А класу до колишньої резиденції Межигір'я (с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області). У Межигір'ї ми побували ще в жовтні 2014 року, тому сповна змогли помилуватися красою осінніх ландшафтів.
Межигір'я розташоване на правому, високому березі річки Дніпро (Київське водосховище), дуже пересіченому ярами. Берег поріс лісом. В основному ліс порослевий і молодий, проте є місця з 100-літніми дубами і соснами.

 
Є два унікальних дуба, один обхватом 6,5 м (вік 500 років) і другий — з обхватом 5 м (вік близько 400 років), а також старовинний клен обхватом 3,70 м і віком понад 100 років. Ці дерева за всіма параметрами повинні бути взяті під охорону як пам'ятки природи.

Є зоопарк, качина ферма, фазанарій, конеферма, кілька озер з качками і лебедями. Зоопарк являє собою досить велику територію, де знаходяться вольєри зі страусами, оленями, кабанами, муфлонами, антилопами, фазанами, але особливу цінність являють червонокнижні дрохви і журавлі-красавки.
Сама ж територія Межигір'я, на думку громадських екологічних організацій, повинна бути оголошена регіональним ландшафтним парком або ландшафтним заказником національного значення і стати місцем відпочинку жителів Києва і Київської області

Немає коментарів:

Дописати коментар